Ryby

1. Rybí filé se žampiony, květákem a hráškem (10 porcí) nahoru

1500g rybího filé
50g sušených žampionů
48g sušeného květáku
100g sterilovaného hrášku
16g předsmažené cibule
30g soli
2g mletého pepře
10g sojové omáčky
80g oleje

Květák se žampiony namočíme do vody a necháme 1 - 2 hodiny bobtnat. Rybí filé rozmrazíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Sušenou cibuli navlhčíme a orestujeme na oleji, přidáme k ní nabobtnalý a přebytečné vody zbavený květák a žampiony, sterilovaný hrášek a ochutíme sojovou omáčkou a dusíme do poloměkka. Přidáme osolené a opepřené filé a dusíme, dokud maso nezměkne. Vhodná příloha: vařené brambory a zeleninový salát.
Náš tip: Takto upravený pokrm můžeme zapéct s kysanou smetanou a vejci.
stáhnout recept>> ikona

2. Rybí filé s rajčaty (10 porcí) nahoru

1500 g rybího filé
100g sušených rajčat
20g soli
1,5g mletého pepře
100g oleje

Sušená rajčata namočíme na 1 hodinu do vody. Rozmražené rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Opečené filé vyjmeme z oleje. Do výpeku přidáme nabobtnalá rajčata, která dusíme doměkka. Směs osolíme a opepříme a dle potřeby podlijeme trochou vody. Do rajčatové směsi vložíme rybí filé, vše prohřejeme a ihned expeujeme.
Vhodná příloha: opékané brambory, bramborové krokety, bramboráčky.
Tip: Pro zjemnění pokrmu můžeme přidat smetanu.
stáhnout recept>> ikona

3. Rybí filé s kapustou (10 porcí) nahoru

1500g rybího filé
70g sterilovaných krájených žampionů
20g sušeného pórku
40g sušené kapusty
20g sušených paprikových floků
300g zakysané smetany
30g soli
2g mletého pepře
120g oleje

Pórek, kapustu a papriku namočíme na 2 hodiny do vody a necháme bobtnat. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Nabobtnalou zeleninu scedíme a podusíme společně se sterilovanými žampiony na troše tuku, okořeníme. Do změklé zeleninové směsi vmícháme zakysanou smetanu a prohřejeme.
Vhodná příloha: vařené brambory, hranolky
stáhnout recept>>
ikona

4. Rybí filé na špenátu (10 porcí) nahoru

1500g rybího filé
120g sušeného špenátu
30g soli
2g mletého pepře
2g česnekového granulátu
200g zakysané smetany
100g tuku

Sušený špenát namočíme na 1 hodinu do dostatečného množství osolené vody, pak uvaříme doměkka. Uvařený špenát scedíme, vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Směs nalijeme do tukem vymazaného pekáče. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a opepřím a poklademe na špenátovou směs. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud maso nezměkne.
Vhodná příloha: různě upravené brambory
stáhnout recept>> ikona

5. Rybí filé na kapustě s rajčaty (10 porcí) nahoru

1500g rybího filé
50g sušené kapusty
20g sušených rajčat
16g předsmažené cibule
30g soli
2g mletého pepře
20g oleje

Sušenou kapustu a rajčata namočíme na 1-2 hodiny do vody, každou surovinu zvlášť. Kapustu po nabobtání uvaříme doměkka. Sušenou cibuli navlhčíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme uvařenou kapustu, nabobtnalá rajčata, okořeníme a dusíme do poloměkka. Přidáme rozmražené a na porce nakrájené rybí filé a dusíme, až maso změkne.
Vhodná příloha: vařené brambory
Tip: Pokrm můžeme zjemnit máslem nebo přidat zakysanou smetanu.
stáhnout recept>> ikona

 

6. Rybí filé s květákem, kapustou a hráškem (10 porcí) nahoru

1500g rybího filé
30g sušeného květáku
30g sušené kapusty
100g sterilovaného hrášku
200g rajského protlaku
30g soli
2g mletého pepře
200g tvrdého sýra
100g oleje

Květák a kapustu namočíme do vody nejméně na 2 hodiny. Po nabobtnání uvaříme doměkka. Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Uvařenou zeleninu smícháme s rajským protlakem, orestujeme, okořeníme, přidáme sterilovaný hrášek a opečené porce filé. Pod poklicí dodusíme doměkka.
Před podáváním sypeme strouhaným tvrdým sýrem.
Vhodná příloha: opékané brambory nakrájené na kolečka
stáhnout recept>> ikona