Ostatní recepty

1. Pizza – základ (10 porcí, 1 porce = 120g) nahoru

500g hladké mouky
0,25l teplé vody
22g droždí
5g cukru
15g soli
5g octa
150g rajského protlaku
5g granulovaného česneku
20g oleje

Droždí rozdrobíme, posypeme cukrem a zalijeme trochou teplé vody. Necháme vzejít kvásek. Do proseté mouky přidáme sůl, ocet, zbytek vody a kvásek a pečlivě vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté těsto rozdělíme do dílů, ze kterých tvoříme placky. Jednotlivé placky potíráme protlakem ochuceným česnekem. Okraje potřeme olejem. Dáme na vymazaný plech a pečeme do nazlátlé barvy.
Tip: Toto těsto můžeme použít i na slaný závin.
stáhnout recept>> ikona

2. Pizza zeleninová (10 porcí) nahoru

1200g pizza základ
12g sušeného květáku
25g sušené mrkve
12g sušeného pórku
6g sušené cibule
5g soli
2g mletého pepře
500g šunky
200g tvrdého sýra
50g rajského protlaku

Všechnu sušenou zeleninu necháme nabobtnat v osolené vodě. Poté vodu slijeme a zeleninu dusíme na troše oleje doměkka, okořeníme a přidáme rajský protlak. Jednotlivé porce pizzy poklademe plátky šunky, potřeme zeleninovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě.
Tip: Šunku nakrájíme na nudličky nebo kostky a smícháme se zeleninou. Tuto směs pak klademe na těsto, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
stáhnout recept>>
ikona